Refusion af elafgift

Refusions ordningen

Den pris, som du betaler for din strøm, er sammensat af den rene elpris, transport, gebyrer samt afgift til staten. For at fremme den grønne omstilling, har Staten indført en ordning om tilbagebetaling af afgift for el som benyttes til at oplade elbiler. Du kan ikke søge om refusion selv, men skal have et firma som vores til at søge det for dig.

Folketinget har ved lov forlænget ordningen til og med 2030. Det betyder, at du med et abonnement og en ladestander fra os, kan oplade din elbil meget billigt i hele indeværende årti.

Den rene elpris er således kun en mindre del af den samlede pris for strøm – den største del er afgift til Staten.

 
 

 

 

Krav til refusion

 • Du skal have en indregistreret el- eller hybridbil, der kan oplades.
 • Du må ikke i forvejen have reduceret elafgift fx for solceller, jordvarme, elvarme eller varmepumpe. Det skyldes, at man kun kan få refusion af allerede betalt elafgift.
 • Strømmen må kun benyttes til bilen, og den skal måles med indbygget måler. Vi forhandler ladere, der kan måle dit strømforbrug med målere, der lever op til Skats krav.

Hvorfor kan jeg ikke få refusion med solceller?

Som udgangspunkt kan man ikke få refusion med solceller. For at kunne få refusion, skal der være betalt elafgift af den strøm der ‘tankes’. Blander du egenproduceret solcellestrøm ind i ligningen, så vil der ikke nødvendigvis være betalt afgift af den forbrugte strøm.

Sådan er elprisen sammensat

Elprisen er sammensat af flere elementer: Pris for strømmen, elafgift til staten, distribution (nettarif og netabonnement)og transmissionsbetaling til Energinet. Oven i dette kommer der 25% moms til Staten.

Den rene elpris er således kun en mindre del af den samlede pris for støm – den største del er afgifter og moms til Staten.

Fra 2023 er der ligeledes ændret på transportafgifterne, som blot er 1/3 mellem midnat og 6. Det gør det endnu mere attraktivt, at planlægge ladning af din bil mens du sover.

Refusion hos TakeCHARGE

Med et abonnement på refusion, tilbagebetaler vi dig elafgiften hvert kvartal.

Vi klarer al administrationen og udbetaler direkte til din konto. Vores eget udviklede, automatiske system håndterer aflæsning af laderne, og søger automatisk elafgiften retur. Det eneste du skal koncentrere dig om, at at nyde din ladeløsning – så har du mere tid i hverdagen.

Vi mener fortsat, at vi tilbyder markedets bedste løsning! 

 • Du ejer laderen
 • Du er uafhængig og uden binding
 • Du er fri til selv at vælge elaftale
 • Refusion udbetales direkte til din konto
 • Vi tilbyder stadig vores gode service og support

 

Refusionen for 2. halvår 2023
87 øre / kWh for de første 956 kWh / år og derefter 69 øre / kWh.

Vi udnytter fradraget i momsen for dit abonnement. Det betyder, at med et abonnement på 69 kr / md, yder vi 87 øre / kWh refusion for de første 956 kWh og derefter 69 øre / kWh

Elafgiften for 2024 stiger en smule, hvilket betyder, at du som kunde vil få mere i refusion:
95 øre / kWh for de første 956 kWh / år og derefter 76 øre / kWh.

Vi udnytter fradraget i momsen for dit abonnement. Det betyder, at med et abonnement på 69 kr / md, yder vi 87 øre / kWh refusion for de første 956 kWh og derefter 75 øre / kWh

 

Skat har truffet beslutning om, at momsen på den allerede betalte elafgift ikke må søges retur, med mindre det kan fratrækkes i abonnement eller køb af strøm.

I praksis har det dog mindre betydning for dig som forbruger, og vi mener at fordelene ved ikke at være på tvungen elaftale / ladeløsning, klart opvejer ulemperne. De elaftaler som tilbydes i forbindelse med en refusionsaftale, tillægges nemlig ofte et tillæg på elprisen. Dette tillæg slår igennem på hele husstandens elregning.

Vi har lavet et eksempel herunder, der illustrerer dette:

Ved 20.000 km/år = 4000 kWh v/ 5 km/kWh. Husstandens øvrige forbrug er 4000 kWh (ekstra omkostning EL). Abonnement til elaftale ikke medregnet.

Se elafgiften fremafrettet hos Skat.

0
  0
  Din kurv
  Kurven er tomTilbage til shop