Refusion af elafgift

TakeCHARGE abonnement: 1,10 kr/kWh i refusion, abonnement 69 kr/md

Den pris du betaler for din strøm er sammensat af den rene elpris, transport, gebyrer samt afgift til staten. Afgiften udgør ca 50% af prisen. For at fremme den grønne omstilling, har Staten indført en ordning om tilbagebetaling af afgift for el som benyttes til at oplade elbiler. Du kan ikke søge om refusion selv, men skal have et firma til at søge for dig.

Folketinget har ved lov forlænget ordningen til og med år 2030. Det betyder at du med et abonnement og ladestander fra os, kan lade meget billigt i hele indeværende årti.

Den rene elpris er således kun en mindre del af den samlede pris for støm – den største del er afgift til Staten.

Hvor meget kan jeg spare ved at køre på el?

Lad os tage et eksempel. Du har en elbil og kører 20.000 km om året. Du betaler 2,00 kr pr kWh for din strøm inklusiv elafgift. Hvor langt din bil kan køre pr kWh, afhænger både af bilen, vindmodstand, rullemodstand og udendørs temperaturen som påvirker batteriets ydeevne og hvor meget klimaanlægget skal yde.

En typist elbil kan køre ca 5 km pr kWh. Dvs at for at kunne køre 20.000 km pr år, skal der bruges 4.000 kWh årligt. Med elrefusion på 1,10 pr kWh, betaler du reelt 90 øre pr kWh. Det betyder at du forbruger strøm for 3.600 kr årligt eller 300 kr månedligt. Dertil kommer selvfølgelig abonnement, installation og indkøb af ladestation. Med forlængelsen af refusionsordningen til 2030, kan det være en rigtig god forretning at køre på el de næste år.

Krav til refusion

Du skal have en indregistreret el- eller hybridbil der kan oplades
Du må ikke i forvejen have reduceret elafgift fx for solceller, jordvarme, elvarme, varmepumpe. Det skyldes at man kun kan få få refusion af allerede betalt elafgift.
Strømmen må kun benyttes til bilen og den skal måles med særskilt måler. Vi forhandler ladere der kan måle dit strømforbrug med målere der lever op til Skats krav.

Det er et krav at der ikke må være udtag (fx kraftstik) mellem lader og måler.

Hvorfor kan jeg ikke få refusion med solceller?

Skat har afsagt afgørelse om, at der ikke kan søges refusion når man er tilmeldt nettomålerordningen med sit solcelleanlæg. Læs afgørelsen her.

Refusion hos TakeCHARGE

Vi tilbyder refusion af elafgift for den strøm du bruger til at oplade batteriet i din bil. Det betyder at du kan lade din elbil til ca halv pris. Med vores abonnement, kan du for en lav månedlig pris få refusion af din elafgift, hvilket betyder at du ‘tanker’ strøm til cirka halv pris.

Du betaler strømmen som du plejer til dit elselskab. Det står dig frit for at vælge mellem de mange udbydere, selvom du modtager refusion gennem TakeCHARGE. Da husstandens elforbrug stiger med tilføjelsen af elbil, kan det betale sig at holde øje med elmarkedet, og vælge den eludbyder der passer bedst til din husholdning.

Vi tilbyder forskellige løsninger til opladning af din bil, men fælles for dem alle er, at der er måler som er godkendt af Skat til brug for refusion.

Sådan foregår aflæsning og udbetaling

Vi foretager aflæsning og indrapportering til Skat to gange årligt, i juni og december. Når refusionen er godkendt, modtager du faktura og evt udbetaling bliver overført til din konto, fratrukket næste periodes abonnement.

Vi sender dig en email med instruktioner ca to uger (dvs midt juni/midt december) inden frist for aflæsning. Det indbefatter at du skal oplyse dit kontonummer, forbrug samt tage et billede af målerstanden. Du skal således kun bruge 5 min to gange årligt for at indsende informationen til os, så sørger vi for resten.

Har du en Easee Home lader som er indstillet til, at vi kan fjernaflæse forbrug, sker udbetaligen automatisk. Når det først er sat op, klarer vi alt. Dvs ingen ekstra apps der skal benyttes, ingen små klat-udbetalinger eller en konto man skal checke eller selv anmode om udbetaling til. Hele beløbet overføres til din konto to gange årligt, uden at du skal foretage dig noget.

0
    0
    Din kurv
    Kurven er tomTilbage til shop