Refusion af elafgift

Hvad er refusion?

Den pris du betaler for din strøm er sammensat af den rene elpris, transport, gebyrer samt afgift til staten. Afgiften udgør ca 50% af prisen. For at fremme den grønne omstilling, har Staten indført en ordning om tilbagebetaling af afgift for el som benyttes til at oplade elbiler. Du kan ikke søge om refusion selv, men skal have et firma til at søge for dig.

Folketinget har ved lov forlænget ordningen til og med år 2030. Det betyder at du med et abonnement og ladestander fra os, kan lade meget billigt i hele indeværende årti.

Den rene elpris er således kun en mindre del af den samlede pris for støm – den største del er afgift til Staten.

TakeCHARGE abonnement: 69 kr/md. Refusion: 0,90 kr/kWh

Krav til refusion

Du skal have en indregistreret el- eller hybridbil der kan oplades
Du må ikke i forvejen have reduceret elafgift fx for solceller, jordvarme, elvarme, varmepumpe. Det skyldes at man kun kan få refusion af allerede betalt elafgift.
Strømmen må kun benyttes til bilen og den skal måles med indbygget måler. Vi forhandler ladere der kan måle dit strømforbrug med målere der lever op til Skats krav.

Hvorfor kan jeg ikke få refusion med solceller?

Som udgangspunkt kan man ikke få refusion med solceller. For at kunne få refusion, skal der være betalt elafgift af den strøm der ‘tankes’. Blander du egenproduceret solcellestrøm ind i ligningen, vil der ikke nødvendigvis være betalt afgift af den forbrugte strøm.

Men, men, men…. der er stadig en mulighed…

Det kræver lidt elarbejde og en ekstra elmåler som du selv får elektriker til at opsætte. Skriv til support hvis du er interesseret i denne løsning.

Refusion hos TakeCHARGE

Vi tilbyder refusion af elafgift for den strøm du bruger til at oplade batteriet i din bil. Det betyder at du kan lade din elbil billigt. Med vores abonnement kan du, for en lav månedlig pris, få refusion af din elafgift.

  1. Køb ladestander og abonnement
  2. Du betaler fortsat for strømmen ved dit elselskab
  3. Vi refunderer dig statens elafgift

Det står dig frit for at vælge elselskab, selvom du modtager refusion gennem TakeCHARGE. Da husstandens elforbrug stiger med tilføjelsen af elbil, kan det betale sig at holde øje med elmarkedet, og vælge den eludbyder der passer bedst til din husholdning.

Vi tilbyder forskellige løsninger til opladning af din bil, men fælles for dem alle er, at der er måler som er godkendt af Skat til brug for refusion.

Sådan foregår aflæsning og udbetaling

Vi foretager aflæsning og indrapportering til Skat 4 gange årligt, i marts, juni, oktober og december. Når refusionen er godkendt, modtager du faktura og evt udbetaling bliver overført til din konto, fratrukket næste periodes abonnement.

Vi sender dig en email med instruktioner ca to uger (dvs midt juni/midt december) inden frist for aflæsning. Det indbefatter at du skal oplyse dit kontonummer, forbrug samt tage et billede af målerstanden. Du skal således kun bruge 5 min to gange årligt for at indsende informationen til os, så sørger vi for resten.

Har du en Easee Home ladestander som er indstillet til, at vi kan fjernaflæse forbrug, sker udbetaligen automatisk. Når det først er sat op, klarer vi alt. Dvs ingen ekstra apps der skal benyttes, ingen små klat-udbetalinger eller en konto man skal checke eller selv anmode om udbetaling til. Hele beløbet overføres til din konto to gange årligt, uden at du skal foretage dig noget.

Efter at vi har modtaget udbetalingen fra Skat, bliver den automatisk overført til det kontonummer du har opgivet. Der kan godt gå et par uger inden udbetalingen følger, dvs midt juli/januar.

0
    0
    Din kurv
    Kurven er tomTilbage til shop