Refusion status

Refusionen er udbetalt. Du vil kunne se overførslen på din konto ca 2/11.

Aflæsning åben
Behandler aflæsninger

Faktura udsendelse
Behandling ved Skat
Udbetaling (afsluttet)

Forløbet ved refusionsafregning

Vi opgør og udbetaler refusion 4 gange årligt, efter hvert kvartal. Efter afslutning af kvartalet, aflæser vi og behandler indkomne aflæsninger og ansøger Skat om refusionen.
 
1. Afslutning af aflæsning/indberetning
– sidste dag i kvartalet: 30/3, 30/6, 30/9, 31/12
2. Behandling af aflæsninger
– varighed ~7 dage
3. Udsendelse af fakturaer
– varighed ~4 dage
4. Behandling hos Skat
– varighed ~9 dage
5. Udbetaling
– ultimo måneden efter kvartalsafslutning
 
Udbetaling foretages som kontooverførsel. Du kan ændre dine kontooplysninger på selvbetjeningen

Beregning af abonnement

Abonnementet starter når du bestiller det hos os. Det omfatter, service, support og refusion af elafgiften. Hvis du har forudbetalt dit abonnement, vil dette blive indregnet. Herefter betales der for 3 måneder forud, som bliver opkrævet som en del af din refusionsudbetaling.

Forstå din faktura

Linje 1: Abonnementsbetaling. Opgøres som antal dage * abonnementsbetaling pr dag
Linje 2: Refusion af dit fulde forbrug * din refusion sats
Linje 3: Refusion af moms af elafgift
Linje 4: Antal kWh vi kan udbetale moms på. Dette er baseret på din abonnementspris. Se beregningsmetode herunder.

Tilbagebetaling af moms

Skatterådet har præciseret, at man kun kan refundere moms tilsvarende den moms som er betalt på abonnementet. Det betyder, at vi betaler refusion på hele dit forbrug og tillægger momsen på den del der modsvarer din abonnementsbetaling. Det gør beregningen lidt mere kompliceret, men vi gør alt hvad der er muligt for at kunne udbetale dig den maksimalt mulige refusion.

Eksempel:
Du betaler 69 kr/md i abonnement. Heraf 13,80 kr i moms. Momsen på elafgiften er pt 69,3 øre * 0,25 = 17,325 øre.
Dvs 13,80 kr / 0,17325 kr/kWh = 79,65 kWh.

Dvs at vi kan refundere dig fuld elafgift + moms for 79,65 kWh forbrug månedligt (ved 69 kr/md abonnement). Det svarer til 956 kWh pr år.

På din faktura vil det fremgå, hvor mange dages abonnement, vi benytter til at modregne moms af refusionen i denne afregningsperiode. Beregningen er: antal abonnement dage * moms af abonnement pr dag * momsdel af refusion

Herefter refunderer vi den gældende momssats for hele dit forbrug. Der er ikke nogen begrænsning for, hvor mange kilowatt du kan få refusion for.

Hvis du har negativ udbetaling

Negativ udbetaling vil stå som restance, og blive overført til din næste opgørelse. Du skal således ikke overføre skyldigt beløb, med mindre vi kontakter dig herom.

Har du opsagt dit abonnement, og dette er din sidste udbetaling, skal du overføre det skyldige beløb som kontooverførsel. Kontooplysninger står nederst på fakturaen.

Spørgsmål og svar

Kan jeg få refusion?

For at være berettiget til refusion skal du betale moms og afgifter af al den strøm, som bruges til ladning. Har du solceller, jordvarme, el-varme, varmepumpe eller vindmølle på adressen, og får nedsat afgift for dette, eller producerer du noget af strømmen selv, kan du ikke også få refusion for opladning af din bil.

Hvad skal jeg gøre for at få udbetalt refusion?

Vi tager os af al administrationen. Har du en manuelt aflæst lader, skal du indsende målerstand fra laderen en gang i kvartalet, så klarer vi resten. Har du en automatisk aflæst lader, klarer vi aflæsningen via nettet. Herefter ansøger vi Skat om udbetalingen som bliver udbetalt som en kontooverførsel.

 

Indberetning og status på dit abonnement kan ses på selvbetjeningen

Kan jeg løbende følge med i min optjente refusion?

Ikke umiddelbart, da vi laver opgørelsen kvartalsvist. Men du kan se dit forbrug på laderen og gange med refusionssatsen for at få en idé om størrelsen.

Hvor ofte udbetaler I refusion?

Hvert kvartal laver vi aflæsning og efterfølgende udbetaling af refusionen

Jeg har ikke fået moms retur for de fulde 956 kWh?

De 956 kWh er hvad du kan få momsen retur fra ved et helt års betaling á 69 kr/md. I indeværende periode er der søgt maks. moms retur for din aktuelle abonnmentsbetaling for perioden.

0
    0
    Din kurv
    Kurven er tomTilbage til shop