Sådan lader du når elprisen er lavest

Hvor kan man følge elprisen?

El i Danmark bliver handlet på den nordiske elbørs, Nordpool. Prisen her er bestemt af udbud og efterspørgsel, både i Danmark og vores nabolande som vi deler elnet med. En dag hvor det blæser og der bliver produceret vindstrøm, kan prisen altså være lavere. Men der er mange andre faktorer der spiller ind. For eksempel bruger vi herhjemme mest el om vinteren, men længere sydpå har man et stort forbrug af el til køling om sommeren.

Man kan se spotprisen på el time for time på Nordpool. Der kommer dog både elafgift, transportafgift, moms og evt abonnement til dit elselskab overni. Den pris du betaler, er altså ikke helt den samme som den viste rå elpris. Du kan også have et fastprisabonnement, hvor du betaler en fast takst hele døgnet.

Sådan kan du følge elprisen og dit forbrug

  • Eloverblik – Offentlig løsning. Se dit elforbrug hvis du har en smart elmåler
  • Nordpool – Se el spotprisen op til et døgn frem

Hvad er min pris pr kWh?

Her skal du konsultere dit elselskab. I Danmark har vi fri konkurrence på elmarkedet, og der er ofte penge at spare på at vælge den rigtigte elaftale til dit behov.

Du kan følge spot elpriserne på Nordpool, og der er også apps der gør det nemt at følge priserne.

APPs der gør din ladning smart

Der findes apps som kan integrere min din lader og/eller din bil. Så kan du indstille ladningen til at foregå i de billigste timer på døgnet. Det kræver dog at du har en variabel elaftale.

True Energy

Kan tilsluttes enten din smarte lader og visse bilmærker. Kan bruges til at lade på de tidspunkter hvor den variable elpris er lavest.

Gridio

Kan tilsluttes mange bilmærker og planlægge opladning på de tidspunkter hvor den variable elpris er lavest.

0
    0
    Din kurv
    Kurven er tomTilbage til shop